


Grillattu siika – kotimainen kala on herkullinen ja ilmastoystävällinen valinta
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kotimainen siika kypsyy grillissä vaivatta kokonaisena. Sitruunaviipaleilla, valkosipulilla ja yrteillä täytetty kala on näyttävä herkku grillipöytään.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2
perattua ja suomustettua siikaa ( noin 1,5 kg)
1½ tl
merisuolaa
1 tl
mustapippuria
1
luomusitruuna
4
valkosipulinkynttä
4–6
rosmariininoksaa
½ rku
lehtipersiljaa tai persiljaa
2–3 rkl
oliiviöljyä
Paistamiseen
2 rkl
rypsiöljyä
Grillattu siika – ohje:
- Huuhtele kalat sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Leikkaa kalojen pintaan molemmin puolin kevyet viillot.
- Ripottele kalojen sisään suolaa ja pippuria.
- Pese sitruuna hyvin ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
- Laita sitruunasiivuja, valkosipulia ja yrttejä kalojen sisälle. Valuta sisään myös oliiviöljyä.
- Sivele rypsiöljyllä sekä kalojen pinnat että grilliritilä tai parila. Laita kalat grilliin ja grillaa 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kalat ovat kypsiä, kun evät ja ruodot irtoavat niistä helposti.
Vinkki!
Kuha sopii grillattavaksi samaan tapaan. Voit laittaa kalat myös halsteriin, joka pitää ne kätevästi kasassa kypsennyksen ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat